T
                  K
                  K
Copyright © 2005 by "Lennart Paulson"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: Webmaster
Tunakryssaren
En site för "riktiga" båtar........
2022-08-09


 
Varför en site för Tunakryssare ?

Ja bra fråga, varför dra igång en web om Tunakryssare. En orsak är naturligtvis att vi är ägare till båten och gillar den skarpt. Tunakryssaren har förvisso ganska många år på nacken nu och visst ! den är väl inte inredd och utnyttjad som dagens båtar , men den har något som inte nya plastbåtar har , den har ålderns skönhet inbyggd i skrovet. (Elakheter från stressbaljor undanbedes).

Vi vet att det borde finnas runt 115 talet Tunakryssare i Sverige (någon i våra grannländer ?) Till exempel finns det inte mindre än 10 stycken i Storsjön (Jämtland) .
På något vis känns det som om vi skulle försöka hålla ihop vi Tunaägare, båten har väl nästan veteranstatus nu och om inte annat borde vi dokumentera den för eftervärlden.

Det är alltså inte aktuellt , i alla fall inte just nu, att starta en Tunakryssarklubb utan mer bara vara ett forum där vi kan beundra varandras båtar (fotogalleri eller ett register på alla Tunor vi får tag i) eller kanske bara skryta upp våra båtar eller utbyta lite erfarenheter. Det betyder att WEB:en inte blir bättre än vad vi själva , alla besökare, gör den till. Det är inte meningen att vi själva skall göra detta till en web värd att besöka, utan alla Tunagubbar och gummor måste bidra, inte med pengar eller så utan bara med bilder, berättelser , bra ideér osv.

Så om du läser detta och känner liksom vi att det vore kul att ha en Tunakryssar-WEB att samlas kring hör av er, kom med ideér , skicka in bilder , berättelser och annat som har med båten att göra så skall vi efter bästa förmåga skapa en "Tunaweb" som förhoppningsvis skall vara till glädje för oss alla.

Hälsningar
Lennart "Pålle" Paulson
Lars Göransson
Olle Göransson